Bergeijk viert ‘100 jaar De Stijl’ met het gratis toegankelijke cultuurfestijn de Stijlparade. Van zaterdag 19 t/m zondag 27 augustus staat er een tof PROGRAMMA voor je klaar in het Mien Ruys Park!

Van ochtend-yoga tot avondlezing en van de avonturenfilm Kuifje tot de indringende monoloog ‘Bep, dochter van Rietveld’ gespeeld door Audrey Bolder. We dansen in stijl tijdens de opening op zaterdag 19 augustus en luisteren naar de wereldpremière van ‘Talking Trees’ tijdens de (zon)Dag van het Park voorafgegaan door een stijlvolle ochtendmis.

Elke dag kun je luisteren naar muziek, zitten op bijzondere stoelen van designexpo ‘Zitten is een Werkwoord’, gluren naar de beeldhouwers van Hofmanheide, hangen aan de centrale bar, of aanschuiven bij Klein Postel. Vier deze zomer in Stijl en bezoek de Stijlparade! Gratis entree.


Onderdeel van de Rietveld Experience is de etalage-expositie "Bergeijk, eiland van goede smaak'. Een visuele ode aan de Bergeijkse designtraditie van De Ploeg en 't Spectrum in het kader van '100 jaar De Stijl - van Mondriaan tot Dutch Design'.

Met unieke 1-2-3-jurkjes van designer Ulf Mortiz en het meubeldesign van Martin Visser en Benno Premsela vieren we de glorieuze jaren zestig van Bergeijk als 'centrum van de wereld'.

Deze expo is t/m augustus te bewonderen in het Glazen Paviljoen bij de bloemen en beeldentuin Mien Ruys. In dit parkje staat ook een buitenbank van Gerrit Rietveld, oorspronkelijk ontworpen in 1958-59 voor de Calvé-fabrieken in Delft.

Wil je als ontwerper, maker of kunstenaar een bijzondere stoel in de spotlights plaatsen? Doe dan gratis mee met de openlucht expositie 'Zitten is een Werkwoord', onderdeel van de Stijlparade. Deze parkexpo vindt eind augustus 2017 plaats in het Mien Ruys park tegen het decor van Rijksmonument De Ploeg, ontworpen door Gerrit Rietveld. Met alle meubels samen creëeren we het grootste parkterras van Nederland!

Een basiscollectie van bijzondere meubels vormt de kern van de expo. 10 bekende ontwerpers en talenten hebben daarvoor hun bijdrage bevestigd. Benieuwd naar deze namen en hoe je zelf kunt deelnemen aan de parkexpo? Volg deze link naar de Stijlparadepagina. Hier vind je ook alle informatie en voorwaarden voor inschrijving.

foto: 'How to Sit', Antwan van Delft

Het bezoekerscentrum in Rijksmonument De Ploeg is geopend! Vanaf 3 april is op doordeweekse dagen de tentoonstelling RIETVELD RE_NEWED te zien. Geïnspireerd door Gerrit Rietveld, meester van Dutch Design, worden ontwerpen van de bekendste designers van deze tijd getoond: Martin Visser, Benno Premsela, Richard Hutten, Studio Rens, Sigrid Calon, Bertjan Pot, Studio Job, Maarten Baas en Aart van Asseldonk. De expositie is samengesteld door het team van WOTH (Wonderful Things magazine) en designer Aart van Asseldonk. Van Rietveld zijn drie originele stoelen te zien. Naast stoelontwerpen en interieurobjecten worden expressieve bronzen sculpturen van kunstenaar Toon Slegers getoond. De gastvrouwen en gastheren van Rietveld & Ruys heten u graag welkom aan de Riethovensedijk 20 in Bergeijk, locatie Bruns. Uitsluitend geopend: ma t/m vrij 10.00-16.00 uur, entree €3,50.

foto: Jan Biessen

 

 

Meer informatie?

Bezoekadres

Bezoekerscentrum De Ploeg
Riethovensedijk 20
5571 CR Bergeijk
Open: ma t/m vrij 10.00-16.00 uur

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame