Onze gidsen nemen je graag mee op Rietveldsafari. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren naar het midden van de vorige eeuw; het moment dat Bergeijk werd overspoeld door een golf van modernisme. Hier werden Ploegstoffen en Spectrummeubelen ontworpen en gemaakt. Gerrit Rietveld, de Utrechtse meubelmaker en architect, drukte zijn stempel op het dorp.

Buiten Utrecht ontwierp Rietveld in Bergeijk de meeste gebouwen en objecten bij elkaar. Behalve de fabriek voor Weverij De Ploeg – Rietvelds enige industriële gebouw - zijn dit twee woonhuizen, een bushokje en straatklok. In 2017 is de fabriek (rijksmonument) grondig en deskundig gerenoveerd en door Bruns BV in bedrijf genomen. Ook het omliggende park heeft een grondige renovatie naar plan van Buro Mien Ruys ondergaan.

Tijdens de safari ontdek je unieke plekken. Zoals, verscholen in de bossen, woonhuis Van Daalen door Gerrit Rietveld met authentieke sixties inrichting. In het park leer je meer over tuinarchitecte Mien Ruys, waarmee Rietveld hier veel samenwerkte. Summum van Bergeijk als 'eiland van goede smaak' zijn de bekende 1-2-3-jurkjes met Ploegstoffen en Spectrummeubelen, geëtaleerd in het Glazen Paviljoen. De standaard rondleiding is inclusief entree van de expo 'RIETVELD RE_NEWED in het Bezoekerscentrum van De Ploeg en duurt circa 1,5 uur.


Info en reservering via VVV: www.rietveldbergeijk.nl/arrangementen/rondleidingen

Meer informatie?

Bezoekadres

Bezoekerscentrum De Ploeg
Riethovensedijk 20
5571 CR Bergeijk
Open: ma t/m vrij 10.00-16.00 uur

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame