Onze gidsen nemen je graag mee op Rietveldsafari. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren naar het midden van de vorige eeuw; het moment dat Bergeijk werd overspoeld door een golf van modernisme. Hier werden Ploegstoffen en Spectrummeubelen ontworpen en gemaakt. Gerrit Rietveld, de Utrechtse meubelmaker en architect, drukte zijn stempel op het dorp.

Buiten Utrecht ontwierp Rietveld in Bergeijk de meeste gebouwen en objecten bij elkaar. Behalve de fabriek voor Weverij De Ploeg – Rietvelds enige industriële gebouw - zijn dit twee woonhuizen, een bushokje en straatklok. In 2017 is de fabriek (rijksmonument) grondig en deskundig gerenoveerd en door Bruns BV in bedrijf genomen. Ook het omliggende park heeft een grondige renovatie naar plan van Buro Mien Ruys ondergaan.

Tijdens de safari ontdek je unieke plekken. Zoals, verscholen in de bossen, woonhuis Van Daalen door Gerrit Rietveld met authentieke sixties inrichting. In het park leer je meer over tuinarchitecte Mien Ruys, waarmee Rietveld hier veel samenwerkte. De Rietveldsafari voert ook langs De Ploeg en duurt in totaal circa 2 uur.

Het seizoen 2017 is inmiddels afgesloten. Nieuwe rondleidingen worden vanaf april 2018 ingepland. Info en reservering van de Rietveldsafari via VVV: www.rietveldbergeijk.nl/arrangementen/rondleidingen
tel: 0497 - 558 580

Liever alleen op pad met je mobiel? Download dan de 'Wandel in Bergeijk-app in de playstore. Via 'augmented reality' beleef je het hele verhaal in filmpjes, foto's, audio-fragmenten en slideshows. Bij aanschaf in het TIP (voormalige VVV) krijg je er een gratis plattegrond en een set oortjes bij. 

       

 

Meer informatie?

Bezoekadres

Bezoekerscentrum De Ploeg
Riethovensedijk 20
5571 CR Bergeijk
Open: ma t/m vrij 10.00-16.00 uur

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame