Negen dagen lang vormt het park van Mien Ruys bij de fabriek van Gerrit Rietveld het publieke decor voor een buitenexpositie, diverse voorstellingen en activiteiten. Het park wordt gedurende dit topevenement ingericht als een gigantische huiskamer in het groen; een designexpositie in de open lucht bestaande uit honderden designmeubels onder de titel ‘Zitten is een Werkwoord’! Gemaakt door designers van naam, maar ook door lokale/regionale makers, ambachtslieden, kunstenaars en creatieve jeugd.

Programma
Je kunt tijdens de Stijlparade de parkexpo bekijken, yoga-oefeningen doen, op Rietveldsafari, een pintje pakken en een hapje eten (Klein Postel), of een lezing, kinderfilm, zwoele avondfilm, muziekoptreden, workshop of toneelstuk bijwonen! In de Stijlcabine beleef je alles over het roemruchte verleden van Stichting Rietveld & Ruys. Op het terrein werken de beeldhouwers van Hofmanheide Creatief aan een beeld in stijl. In de agenda op deze pagina vind je wat er dagelijks op het programma staat.

Parkexpositie 'Zitten in een Werkwoord' 
Rietvelds statement ‘Zitten is een werkwoord’ is legendarisch. Hij deed zijn uitspraak naar aanleiding van kritiek op zijn houten stoelontwerpen, waarop je niet te lang kon zitten; ontworpen vanuit ‘Stijl’-principes zoals eenvoud en functionaliteit. Rietveld vond dat zitten een mate van ongemak met zich mee mocht brengen en niet alleen gericht diende te zijn op comfort: “Als je moe bent, ga je maar liggen.” Als maker, kunstenaar of ontwerper nodigen we je uit een stoel aan te leveren. Heb je een leuk ontwerp staan of maak je iets nieuws geïnspireerd door het thema ‘Zitten is een Werkwoord’, schrijf je in!

Deelname en aanmelding
Wat is jouw antwoord op de huidige zitcultuur en welke inspiratie biedt Rietvelds uitspraak? Heb je speelse ideeën ten aanzien van zittend werken, zittend sporten, zittend luisteren etc.? Zijn er variaties te maken op bekende designklassiekers? Er is ook een categorie meubels die daadwerkelijk getest mag worden. Welke stoel nodigt het meeste uit tot actief zitten? Een publieksstemming bepaalt het beste ontwerp. De parkexpositie biedt ook de mogelijkheid om het meubelstuk te verkopen. Aanmelding voor deelname aan deze openlucht expo 'Zitten is een Werkwoord' kan via het online inschrijfformulier. Voor meer informatie download de infobrief en voorwaarden. Let op: de parkexpo vindt buiten plaats en niet in Rijksmonument De Ploeg. Voor het afleveren van je stoel kun je een afspraak maken via: 0620745583

Top 10
Stoelen van tien topontwerpers/kunstenaars en aanstormende talenten vormen de vaste kern van de expositie: Piet Hein Eek, Tejo Remy & René Veenhuizen, Snodevormgevers, Aart van Asseldonk, Jurgen Bey, Nacho Carbonell, Spectrumdesign, Mal-furniture, Matty Christensen en Bert Staal, Antwan van Delft en Enrichers (Institute for Applied Motions).

19 t/m 25 aug 2017

Locatie: Park Mien Ruys, Riethovensedijk, Bergeijk

 

Partners

            

                         

 
Sponsors
                    

 

Meld jouw stoel aan!


Een stoel die de moeite waard is om aan een groot publiek te tonen?

Doe mee aan de Stijlparade te Bergeijk van 19 t/m 27 augustus 2017 en zet uw ontwerp of product in de schijnwerpers.

Meer informatie? Download de informatiebrief of de voorwaarden voor deelname.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input


Lever uw digitaal fotomateriaal onder vermelding van Titel stoel aan via stijlparade@rietveldenruys.nl

Meer informatie?

Bezoekadres

Bezoekerscentrum De Ploeg
Riethovensedijk 20
5571 CR Bergeijk
Open: ma t/m vrij 10.00-16.00 uur

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame