Negen dagen lang vormen het park van Mien Ruys en de fabriek van Gerrit Rietveld het publieke decor voor een designexpositie, diverse voorstellingen en activiteiten. Het park wordt gedurende dit topevenement ingericht als een gigantische huiskamer in het groen; een expositie in de open lucht bestaande uit honderden designmeubels onder de titel ‘Zitten is een werkwoord’! Gemaakt door designers van naam, maar ook door lokale/regionale makers, ambachtslieden en kunstenaars.

     

Je kunt tijdens de Stijlparade gebruik maken van de designmeubelen, op Rietveldsafari, een hapje eten of drinken in de biergarten en daarnaast een boomexcursie, lezing, film, toneelstuk of theatervoorstelling bijwonen! Als feestelijke afsluiting van de Stijlparade wordt in het weekend de tiende editie van het Ploegfestival georganiseerd! De plannen daarvoor staan in de steigers. Hierboven een foto-impressie van wat je kunt verwachten.

Designexpositie 'Zitten in een Werkwoord' 
Rietvelds statement ‘Zitten is een werkwoord’ is legendarisch. Hij deed zijn uitspraak naar aanleiding van kritiek op zijn houten stoelontwerpen, waarop je niet te lang kon zitten; ontworpen vanuit ‘Stijl’-principes zoals eenvoud en functionaliteit. Rietveld vond dat zitten een mate van ongemak met zich mee mocht brengen en niet alleen gericht diende te zijn op comfort: “Als je moe bent, ga je maar liggen.”
Als maker, kunstenaar of ontwerper nodigen we je uit een stoel aan te leveren, geïnspireerd op het thema ‘Zitten is een Werkwoord’. Wat is jouw antwoord op de huidige zitcultuur en welke inspiratie biedt Rietvelds uitspraak? Heb je speelse ideeën ten aanzien van zittend werken, zittend sporten, zittend luisteren etc.? Zijn er variaties te maken op bekende designklassiekers? Er is ook een categorie meubels die daadwerkelijk getest mogen worden. Welke stoel nodigt het meeste uit tot actief zitten? Een publieksstemming bepaalt het beste ontwerp. De expositie biedt ook de mogelijkheid om het meubelstuk te verkopen.
Voor deelnemers die een stoel willen exposeren op de expo 'Zitten is een Werkwoord': stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt een deelnameformulier toegestuurd.

Het programma van de Stijlparade volgt binnenkort op deze website en op onze facebookpagina.

19 t/m 27 aug 2017

Locatie: Park Mien Ruys, Riethovensedijk, Bergeijk

 

Partners

   

 

Sponsors

   

 

Meer informatie?

Bezoekadres

Bezoekerscentrum De Ploeg
Riethovensedijk 20
5571 CR Bergeijk
Open: ma t/m vrij 10.00-16.00 uur

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame