14.00 – 18.00 uur opening Stijlparade met dansfeest ‘Back to the fifties’
We gaan terug naar de tijd dat De Ploeg het levenslicht zag. Het park vormt het decor voor een jaren ’50 dansfeest. Met muziek uit deze tijd (van Johny Cash tot de Andrew sisters) van een super stijlvolle band, een prachtige aankleding van het park, auto’s uit de jaren vijftig… Kortom, daar wil je bij zijn. Voetjes van de vloer of relaxed op een picknickkleedje in het park. ‘Back to the fifties’ is voor het hele gezin, voor iedereen die van een feestje in het park houdt. We hebben wel één verzoek: kom in jaren ’50 stijl gekleed. Dat betekent prachtige petticoats, à la Audrey Hepburn of in de stijl van Grace Kelly. En voor de heren; met een wit overhemd of wit t-shirt (eventueel met leren jack) kom je al een heel end. We laten de tijden van weleer herleven. De Ploeg en het park vormen daarvoor het perfecte decor.
14.00: Officieel openingswoord door Thomas van Hulsel (wethouder Gemeente Bergeijk) en Frank Ruwe (voorzitter Stichting Rietveld en Ruys).

18.00 uur live muziek: Rafter
Drie heren die door de jaren heen zo op elkaar ingespeeld zijn dat ze een denderende soul pop en dance train vormen. Dit trio klinkt als een hele band! Zanger/gitarist Rafael Hekker weet met zijn prachtige soulstem de nummers de juiste feel mee te geven. Met virtuoos en dienend gitaarspel. Naast hem vormen de fijne bassist en strakke wervelende drummer deze smeuïge feestband. Lekker zingen en swingen op de funkiest classics van de afgelopen 50 jaar.

19.00 uur Lezing: Ger Jacobs: Mondriaan en de Stijl
Hij behaalde aan de Academie van Tilburg de eerstegraads bevoegdheid handvaardigheid en kunstgeschiedenis. Aan de Open Universiteit Nederland studeerde hij filosofie en cultuurwetenschappen. Hij schreef een doctoraalscriptie over de Franse beeldhouwer Auguste Rodin en promoveerde aan de universiteit van Leiden met een onderzoek naar de invloed van Aristide Maillol op de Duitse beeldhouwkunst tussen 1900 en 1945, speciaal tijdens het naziregiem. Hij schreef een methode kunstbeschouwing voor havo/vwo, boeken over de Brabantse kunstenaars Pieter Vriends, Johan Jacobs en Evert Slegers. Kunst- en cultuurhistoricus dr. Ger Jacobs zal in een lezing zijn licht laten schijnen op de beweging van de Stijl en haar invloed op de maatschappij.

21.30 uur special: Wereldpremière Talking Trees
Talking Trees geeft bomen een stem. Regisseur en muzikant Bert Barten is de enige man in Nederland die bomen een stem geeft door hun sapstromen, vochtigheid en fotosynthese om te zetten naar muziek. De wereldpremière vindt plaats in Bergeijk, op De Stijlparade.

Dagelijks vast programma:

Openluchtexpo “Zitten is een werkwoord”
Designers, makers, ambachtslieden, kunstenaars hebben een stoel ingestuurd, met een verwijzing naar Rietvelds beroemde uitspraak. Deze interactieve parkexpo met honderden meubels uit het hele land biedt de gelegenheid dat zelf te ontdekken. Een huiskamer in het groen met speciale aandacht voor Spectrum design, de meubelfabriek van Bergeijkse origine!

HOFMANHEIDE IS UIT DE KUNST !
Tien Beeldhouwers van beeldhouwparadijs Hofmanheide zijn bezig met het ontwerp voor een kunstwerk rondom “Zitten is een Werkwoord”. De beeldhouwers werken tijdens de Stijlparade aan een gezamenlijk ontwerp voor een kolossaal blok marmer van 2100 kilo! Uw beeldhouwers van dienst: Ine van Vroenhoven, Roeland Gubbels, Jan Bakermans, Cor van den Bemt, Gemmie Coppens, Jos Vanderheijden, San de Theije, Ad Bastiaans, Marion de Goey, Joke Andriesen.

Rietveld & Ruys De Stijlcabine
Een presentatie van het nu al roemruchte verleden van de stichting Rietveld & Ruys. Neem plaats op wedding chairs en laat je stijlvol informeren over de renovatie van De Ploeg, de historie van De Ploeg, de activiteiten van Rietveld & Ruys, de publicaties en het boek. Met slechts plaats voor 12 personen tegelijkertijd belooft dit een leerzaam ritje vol trots te worden. Trots op Bergeijk, De Ploeg en ook een beetje op ons zelf.

Klein Postel
De lekkerste worstenbroodjes van Houben, De mooiste frieten van d`n Bol, Mexicaanse sferen door Willy Nacho, en de passievolle gerechten van Bon Gusto, afgeblust met `n heerlijk verfrissend ijsje van Piccolo. De centrale bar presenteert dorstlessers; heerlijke, frisse, stevige bieren, zoete ranja, lekkere koffie, goede wijn. Stijlparade bonnen zijn te koop voor Euro 1,25 per bon. De Stijlparade-bon is `t enige betaalmiddel gedurende De Stijlparade. Betaal dus in Stijl.

Meer informatie?

Bezoekadres

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
T: 0497-558589
www.cultuurhuisbergeijk.nl

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame