Dag van het Park
We zijn in het Mien Ruys Park. Twaalf hectare met De Ploeg in de oksel. Het vetste ensemble van Rietveld & Ruys staat de hele week ter beschikking. Maar op deze zondag moet je de hele dag in het park doorbrengen. Mandje moezel, rugzakje rosé, tasje tripel, zak zoutjes, buil brood, bakje bier. Kom picknicken in het landschappelijkste decor van Mien en Gerrit! Vrijwilligers van Velt zullen vertellen over "wat-onder-de-grond-zit", vrijwilligers van IVN zullen vertellen over "wat-boven-de-grond-zit".

10.00 uur: Fit in Stijl
Met de professionele begeleiding van Fitclub de Paal verzorgen zij fitness op zondagochtend: body balance - body combat en Cardio (3 uur). Work out in the Park in Stijl!

11.00 uur Heilige mis door Pastoor Luc Buyens
De heilige mis wordt in de openlucht aangeboden aan de gemeenschap.

11.00 uur Film: Gruffalo
Muis loopt door het bos. De vos, uil en slang zien wel een lekker hapje in hem. Maar slimme muis misleidt de dieren door hen bang te maken voor de Gruffalo: een beest met knarsende tanden, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels en een gifgroene wrat. Gelukkig weet muis dat de door hem verzonnen Gruffalo niet echt bestaat. Of toch wel?

13.00 uur Film: Mega Mindy en de Snoepbaron
In deze film staat Mega Mindy voor haar moeilijkste strijd ooit, want ze moet het opnemen tegen de mensen waarvan ze echt houdt. Alles draait om liefde en snoep in dit verhaal. Mieke wil Toby voor zich winnen met behulp van een liefdesdrankje van opa. Maar voordat Mieke de kans krijgt, wordt het drankje gestolen en wordt oma Fonkel ontvoerd. Al snel blijkt dat de gemene snoepfabrikant Louis hier achter zit. Door een sluwe list komen de vrienden van Mieke een voor een in de macht van de snoepbaron. Zal Mega Mindy haar geliefden kunnen redden?

15.00 uur meezingconcert: Wish Presenteert Sing it
Theatergroep Wish by WensMuziek presenteert Sing iT! Een meezingmiddag voor jong en oud, waar allerlei bekende songs de revue zullen passeren. Het programma start om 15.00 uur voor kids. Nummers als Happy van Pharell Williams, Lazy Song van Bruno Mars, maar ook Let it go zullen dan voorbij komen. Stuur de kinderen, of beter nog, ga samen en zing naar hartenlust mee! Om 16.00 uur is het Nederlandstalig repertoire aan de beurt. Natuurlijk ontbreken liedjes van Guus Meeuwis, Marco Borsato en Blof niet. Tot slot zijn de populaire meezingnummers aan de beurt. Van Queen tot Abba, van Bon Jovi tot de Beatles. Dit alles wordt gebracht door Wish by WensMuziek. Een groep multigetalenteerde jongeren die u met hun aanstekelijk enthousiasme graag verwelkomt op deze gezellige muzikale meezingmiddag!!

19.00 uur live muziek: Judy Wells & band
Judy Wells & Band is opgericht in 2007 en bestaat uit zangeres Judith Kolen- van den Putte die wordt begeleid door Thijs van Bree (multi-instrumentalist: gitaar, drums, toetsen, zang) en Ger Cremers (gitaar). Oorspronkelijk komen alle leden uit Riethoven maar in de loop van de jaren verspreid over de Kempen. Het repertoire van de band bestaat naast eigen werk uit een ruime selectie van covers in diverse stijlen, van diverse bands en zowel Engels- als Nederlandstalig. Zelf noemen ze het ‘akoestipop’, de meeste nummers worden akoestisch uitgevoerd. Ilse Delange en de Common Linnets, Boudewijn de Groot, Marco Borsato maar ook U2 en Roxette.

20.00 uur lezing: Leo den Dulk: De tuin als tegenhanger van het gebouw
Mien Ruys was een van de weinige tuin-en landschapsarchitecten die de taal van de moderne architecten sprak. Geen wonder dat ze met veel van hen heeft samengewerkt, en Rietveld was een van hen. De lezing gaat over de relatie tussen tuin en gebouw en hoe Mien Ruys daarvoor oplossingen vond. Tevens wordt verteld waar het allemaal vandaan kwam en hoe Mien Ruys in die ontwikkeling past. Leo den Dulk (1951) is tuinhistoricus. Hij schrijft onder meer over tuinen, planten en hun geschiedenis, in onze eigen TUIN, het oudste tuinblad van Nederland, en andere publicaties in binnen- en buitenland. Recent verscheen van zijn hand 'Zoeken naar de heldere lijn. Mien Ruys tuinarchitect'. Wij zijn benieuwd naar zijn verhaal, verteld in de tuin van “zijn”Mien. Na afloop van de lezing is er een signeersessie.

21.00 uur film: Zwoele Zomeravondfilm USA: Pulp Fiction
We trappen af met een legendarische Cultknaller. Iedereen kent hele passages uit zijn hoofd van dit Tarantino meesterwerk. Zed is dead, of toch niet…?

Dagelijks vast programma:

Openluchtexpo “Zitten is een werkwoord”
Designers, makers, ambachtslieden, kunstenaars hebben een stoel ingestuurd, met een verwijzing naar Rietvelds beroemde uitspraak. Deze interactieve parkexpo met honderden meubels uit het hele land biedt de gelegenheid dat zelf te ontdekken. Een huiskamer in het groen met speciale aandacht voor Spectrum design, de meubelfabriek van Bergeijkse origine!

HOFMANHEIDE IS UIT DE KUNST !
Tien Beeldhouwers van beeldhouwparadijs Hofmanheide zijn bezig met het ontwerp voor een kunstwerk rondom “Zitten is een Werkwoord”. De beeldhouwers werken tijdens de Stijlparade aan een gezamenlijk ontwerp voor een kolossaal blok marmer van 2100 kilo! Uw beeldhouwers van dienst: Ine van Vroenhoven, Roeland Gubbels, Jan Bakermans, Cor van den Bemt, Gemmie Coppens, Jos Vanderheijden, San de Theije, Ad Bastiaans, Marion de Goey, Joke Andriesen.

Rietveld & Ruys De Stijlcabine
Een presentatie van het nu al roemruchte verleden van de stichting Rietveld & Ruys. Neem plaats op wedding chairs en laat je stijlvol informeren over de renovatie van De Ploeg, de historie van De Ploeg, de activiteiten van Rietveld & Ruys, de publicaties en het boek. Met slechts plaats voor 12 personen tegelijkertijd belooft dit een leerzaam ritje vol trots te worden. Trots op Bergeijk, De Ploeg en ook een beetje op ons zelf.

Klein Postel
De lekkerste worstenbroodjes van Houben, De mooiste frieten van d`n Bol, Mexicaanse sferen door Willy Nacho, en de passievolle gerechten van Bon Gusto, afgeblust met `n heerlijk verfrissend ijsje van Piccolo. De centrale bar presenteert dorstlessers; heerlijke, frisse, stevige bieren, zoete ranja, lekkere koffie, goede wijn. Stijlparade bonnen zijn te koop voor Euro 1,25 per bon. De Stijlparade-bon is `t enige betaalmiddel gedurende De Stijlparade. Betaal dus in Stijl.

Meer informatie?

Bezoekadres

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
T: 0497-558589
www.cultuurhuisbergeijk.nl

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame