11.00 uur Film: Madagascar
"Move it! Move it!" voor Madagascar, een van de grappigste animatiefilms van deze eeuw. Madagascar is afkomstig uit dezelfde studio als Shrek en Shark Tale. Wanneer vier verwende dieren uit de Central Park Zoo van New York onverwacht schipbreuk lijden op het exotische eiland Madagascar, ontdekken ze dat het er een echt jungle is!. Madagascar is een geweldig avontuur dat keer op keer beestachtig leuk is, zodat je telkens weer schatert van het lachen!

12.00 uur: Musical Work-shop
Musical School Me On Stage verzorgt de leukste lessen. Je krijgt les in de disciplines zang, dans en spel. Kom langs en doe mee! Wie weet schitter jij later in de mooiste theaters van Nederland!

13.00 uur Film: Ice Age 5
Ice Age is terug! Scrats epische achtervolging van het ongrijpbare eikeltje zorgt er dit keer voor dat hij in de ruimte terechtkomt. Scrat en het eikeltje veroorzaken ook nog eens een kosmische kettingreactie. Dit dreigt een complete catastrofe te worden die de wereld van Ice Age volledig dreigt te veranderen. Om zichzelf te redden moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de kudde hun huis verlaten en beginnen aan een reis vol humor en avontuur door nieuwe exotische landen. Tijdens hun reis ontmoeten ze nieuwe en kleurrijke karakters.

12.00-19.00 uur; Platen en CD markt
Gezellige platen en CD markt in het park voor iedereen. Meer dan 30 kramen met gewone en bijzondere platen en CD’s van diverse pluimage. Kom snuffelen en snaaien en scoor je lang gekoesterde droom of dierbare herinnering op vinyl of CD.


16.30 uur: Live muziek The Love Sessions

Luisterconcert met Giel van der Heiden, Hainy Tils en Dennis Jansen Giel van der Heiden, Hainy Tils en Dennis Jansen brengen onder de naam ‘The Love Sessions’ een luisterconcert tijdens de Stijlparade. ‘Een heerlijke middag vol muziek’ aldus Giel. De drie zijn het afgelopen jaar met hun band Buckshot op een paar grote festivals te zien geweest. Deze keer dus in een kleinere samenstelling en geheel akoestisch. Dat het een bijzonder concert zal worden staat vast.

19.00 uur: Lezing Bram
Bakker Nederlands bekendste psychiater Bram, heeft na twee volledige theaterseizoenen tijd vrijgemaakt en een lezing te presenteren, waarbij gevolgen van De Stijl op de psyche en vice versa leidend zijn. Bram is uitgever bij Uitgeverij Lucht. Daarnaast schrijft hij over zijn vak, en speelt hij met Marjolijn van Kooten het programma Geen paniek in de Nederlandse theaters, zie Bakker & Van Kooten. En ja, hij loopt vaak hard.

20.00 uur: Pubquiz o.l.v. café Volte
Op donderdagavond organiseert Volte haar inmiddels bekende en beruchte pubquiz. Formeer een team en kom meedoen op ons gezellige terras in het park.

20.00 uur: Workshop stoelfit /Fit achter je bureau
De workshop Fit achter je bureau! bestaat uit makkelijk uit te voeren oefeningen voor de rug, nek, armen en schouders, ogen en buikspieren die zittend tijdens het werk gedaan kunnen worden. Het bijzondere van deze oefeningen is dat je lichaamsdelen en spiergroepen indirect traint (zonder er mee te werken) en dat je het werk er niet voor hoeft te onderbreken. Daarnaast zijn er oefeningen die je tijdens een korte pauze kunt doen. Nieuwsgierig geworden? Kom mee doen! Verzorgd door Ira Coenen, Desk fit trainer bij Coenen Fysiotherapie.

21.00 uur Zwoele Zomeravondfilm Frankrijk: Intouchables
Moeilijk te weerstaan: Intouchables, het geestige verhaal over de vriendschap tussen een invalide miljonair en een immigrant uit de achterbuurten van Parijs. Samenwerking tussen het establishment en de banlieu in een geestige en gevoelige kaskraker.


Dagelijks vast programma:


Openluchtexpo “Zitten is een werkwoord”
Designers, makers, ambachtslieden, kunstenaars hebben een stoel ingestuurd, met een verwijzing naar Rietvelds beroemde uitspraak. Deze interactieve parkexpo met honderden meubels uit het hele land biedt de gelegenheid dat zelf te ontdekken. Een huiskamer in het groen met speciale aandacht voor Spectrum design, de meubelfabriek van Bergeijkse origine!

HOFMANHEIDE IS UIT DE KUNST !
Tien Beeldhouwers van beeldhouwparadijs Hofmanheide zijn bezig met het ontwerp voor een kunstwerk rondom “Zitten is een Werkwoord”. De beeldhouwers werken tijdens de Stijlparade aan een gezamenlijk ontwerp voor een kolossaal blok marmer van 2100 kilo! Uw beeldhouwers van dienst: Ine van Vroenhoven, Roeland Gubbels, Jan Bakermans, Cor van den Bemt, Gemmie Coppens, Jos Vanderheijden, San de Theije, Ad Bastiaans, Marion de Goey, Joke Andriesen.

Rietveld & Ruys De Stijlcabine
Een presentatie van het nu al roemruchte verleden van de stichting Rietveld & Ruys. Neem plaats op wedding chairs en laat je stijlvol informeren over de renovatie van De Ploeg, de historie van De Ploeg, de activiteiten van Rietveld & Ruys, de publicaties en het boek. Met slechts plaats voor 12 personen tegelijkertijd belooft dit een leerzaam ritje vol trots te worden. Trots op Bergeijk, De Ploeg en ook een beetje op ons zelf.

Klein Postel
De lekkerste worstenbroodjes van Houben, De mooiste frieten van d`n Bol, Mexicaanse sferen door Willy Nacho, en de passievolle gerechten van Bon Gusto, afgeblust met `n heerlijk verfrissend ijsje van Piccolo. De centrale bar presenteert dorstlessers; heerlijke, frisse, stevige bieren, zoete ranja, lekkere koffie, goede wijn. Stijlparade bonnen zijn te koop voor Euro 1,25 per bon. De Stijlparade-bon is `t enige betaalmiddel gedurende De Stijlparade. Betaal dus in Stijl.

Meer informatie?

Bezoekadres

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
T: 0497-558589
www.cultuurhuisbergeijk.nl

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame