11.00 uur Film: Up
Carl Fredricksen is een gepensioneerde ballonnenverkoper, maar ook een schavuit en dromer, die klaar is om zijn laatste kans op avontuur hoog in de wolken te grijpen. Carl maakt duizenden ballonnen aan zijn huis vast en stijgt op om af te reizen naar de verloren dromen van zijn jeugd. Wat Carl niet weet, is dat Russell, een 8-jarige padvinder die nooit verder is geweest dan zijn achtertuin, op het verkeerde moment op de verkeerde plek is, namelijk op Carl's veranda!  

12.00 uur: Musical Work-shop
Musical School Me On Stage verzorgt de leukste lessen. Je krijgt les in de disciplines zang, dans en spel. Kom langs en doe mee! Wie weet schitter jij later in de mooiste theaters van Nederland!

13.00 uur Film: Dik Trom
Dik Trom is een vrolijke, eerlijke, maar vooral gezette jongen. Samen met zijn ouders woont hij in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo dik en uitbundig is als hij. Het is er elke dag feest.

16.30 uur Live muziek: What the FRNK
What the FRNK is een 4-koppige Rock band met voornamelijk Americana invloeden. Het speelt op geheel eigen wijze nummers van Mayer, ZZtop, Jimi Hendrix & Mick Jagger. Ook film muziek wordt door deze band omgezet tot geweldige songs met eigen invloeden. Slide gitaar en de Hammond orgel spelen hierbij de karakteristieke rol. De band is geformeerd rondom frontman Frank Schurgers, die de gitaar en zang voor zijn rekening neemt. Orgel en Piano wordt gespeeld door Guus van Lankveld, drums door Jos Roosen en Basgitaar door Twan van Hoof.

17.00 uur: Drie dichter-schrijvers tijdens Stijlparade met 'De StijLiterair'
De Stijlparade bevat ook een literair gedeelte met drie dichter-schrijvers: Jan Boerstoel, Frank van Pamelen en Bart de Groof. Ze hebben alledrie een geheel eigen wijze van het spelen en jongleren met onze Nederlandse taal.  
Jan Boerstoel is een dichter-schrijver van liedteksten voor cabaret. Zijn poëzie kent een melancholische ondertoon,  vaak met een humoristische knipoog. Hij schrijft voor de groten in de kleinkunst:  Adele Bloemendaal, Karin Bloemen, Jenny Arean, Jasperina de Jong, Youp van 't Hek, Paul de Leeuw.  
Frank van Pamelen is schrijver, dichter, cabaretier en columnist. Hij schrijft theaterprogramma's, musicals, columns, dichtbundels en boeken.
Bart de Groof tegenwoordig woonachtig in Bergeijk, is tekstschrijver, schrijft musicals en cabaret en is jarenlang betrokken bij theater- en televisieshows, o.a. van Seth Gaaikema.

20.30 uur Theater: “In de Ton met Stijl!”:
20.30 uur Iveke van Gerwen, één van de leukste vrouwen in de ton
21.15 uur Rob van Elst, de grappigste niet-Brabander in de ton
22.00 uur Andy Marcelissen, een topper om mee af te sluiten.

21.00 uur Zwoele Zomeravondfilm Phantasy land: Avatar
Wie nog niet van deze film heeft gehoord, is waarschijnlijk niet van deze planeet. Regisseur James Cameron schreef reeds in 1994 een eerste scenario, en de film was oorspronkelijk gepland voor de eeuwwisseling, maar volgens Cameron waren de bestaande technieken nog niet toereikend om zijn plannen uit te voeren. Een decennium later was het wel zover. De film, Avatar, werd meteen maar uitgeroepen tot een productie die het aanzien van het medium film voor altijd zou veranderen. Een nieuwe taal en een nieuwe natuur speciaal ontworpen voor deze topper, Meemaken! Daarbij zijn, komt u maar!

Dagelijks vast programma:

Openluchtexpo “Zitten is een werkwoord”
Designers, makers, ambachtslieden, kunstenaars hebben een stoel ingestuurd, met een verwijzing naar Rietvelds beroemde uitspraak. Deze interactieve parkexpo met honderden meubels uit het hele land biedt de gelegenheid dat zelf te ontdekken. Een huiskamer in het groen met speciale aandacht voor Spectrum design, de meubelfabriek van Bergeijkse origine!

HOFMANHEIDE IS UIT DE KUNST !
Tien Beeldhouwers van beeldhouwparadijs Hofmanheide zijn bezig met het ontwerp voor een kunstwerk rondom “Zitten is een Werkwoord”. De beeldhouwers werken tijdens de Stijlparade aan een gezamenlijk ontwerp voor een kolossaal blok marmer van 2100 kilo! Uw beeldhouwers van dienst: Ine van Vroenhoven, Roeland Gubbels, Jan Bakermans, Cor van den Bemt, Gemmie Coppens, Jos Vanderheijden, San de Theije, Ad Bastiaans, Marion de Goey, Joke Andriesen.

Rietveld & Ruys De Stijlcabine
Een presentatie van het nu al roemruchte verleden van de stichting Rietveld & Ruys. Neem plaats op wedding chairs en laat je stijlvol informeren over de renovatie van De Ploeg, de historie van De Ploeg, de activiteiten van Rietveld & Ruys, de publicaties en het boek. Met slechts plaats voor 12 personen tegelijkertijd belooft dit een leerzaam ritje vol trots te worden. Trots op Bergeijk, De Ploeg en ook een beetje op ons zelf.

Klein Postel
De lekkerste worstenbroodjes van Houben, De mooiste frieten van d`n Bol, Mexicaanse sferen door Willy Nacho, en de passievolle gerechten van Bon Gusto, afgeblust met `n heerlijk verfrissend ijsje van Piccolo. De centrale bar presenteert dorstlessers; heerlijke, frisse, stevige bieren, zoete ranja, lekkere koffie, goede wijn. Stijlparade bonnen zijn te koop voor Euro 1,25 per bon. De Stijlparade-bon is `t enige betaalmiddel gedurende De Stijlparade. Betaal dus in Stijl.

Meer informatie?

Bezoekadres

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
T: 0497-558589
www.cultuurhuisbergeijk.nl

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame