Seizoen 2020 van de reguliere Rietveldsafari en Tour Rietveldhuis Van Daalen is inmiddels afgelopen! 

Onze gidsen nemen je graag mee op Rietveldsafari. Trek je wandelschoenen aan en laat je tijdens deze groepsrondleiding meevoeren naar het midden van de vorige eeuw; het moment dat Bergeijk werd overspoeld door een golf van modernisme. Hier werden Ploegstoffen en Spectrummeubelen ontworpen en gemaakt. Gerrit Rietveld, de Utrechtse meubelmaker en architect, drukte zijn stempel op het dorp. Buiten Utrecht ontwierp Rietveld in Bergeijk de meeste gebouwen en objecten bij elkaar.

Tijdens de safari ontdek je unieke plekken zoals de fabriek voor Weverij De Ploeg – Rietvelds enige industriële gebouw - en een bushokje en straatklok van zijn hand. In het park leer je meer over tuinarchitecte Mien Ruys, waarmee Rietveld hier veel samenwerkte. In 2017 zijn de fabriek (rijksmonument) en het park deskundig gerestaureerd. De Rietveldsafari duurt in totaal 1,5 tot 2 uur, inclusief een bezoek aan de showroom van Bruns BV, de huidige eigenaar van de fabriek. In verband met het Coronavirus wordt van deelnemers verwacht bij ziekte thuis te blijven, eventuele ziekteverschijnselen vooraf te melden en tijdens de rondleiding de 1,5 meterafstandregel in acht te nemen.

Vanaf april 2019 bieden we naast de Rietveldsafari tevens de exclusieve Tour door Rietveldhuis Van Daalen in Bergeijk. Dit huis voor de toenmalige Ploeg- en Spectrumdirecteur Van Daalen en zijn gezin is in vrijwel authentieke staat bewaard gebleven. Rietvelds interieurontwerp uit 1956-58 ademt in combinatie met de originele Spectrummeubels de sfeer van het ‘Goede Wonen’. Ontdek bijzondere details, zoals de Stijlkleuren van de entree of de open vakkenkast in de speelkamer. Van het tuinontwerp van Mien Ruys zijn nog de kenmerkende Grion-tegels en grillige plantenvakken herkenbaar. 


Kosten rondleiding: €5,00 p.p. 
Info en reservering van de Rietveldsafari en Tour Rietveldhuis via Visit Bergeijk: www.rietveldbergeijk.nl/arrangementen/rondleidingen (tel: 0497 - 745 630)

Liever alleen op pad met je mobiel? Download dan de 'Wandel in Bergeijk'-app in de playstore en loop de Rietveldwandeling. Via 'augmented reality' beleef je het hele verhaal in filmpjes, foto's, audio-fragmenten en slideshows. Bij aanschaf in het kantoor van VisitBergeijk (voormalige VVV) krijg je er een gratis plattegrond en een set oortjes bij. 

 

       

 

Meer informatie?

Bezoekadres

Bezoekerscentrum De Ploeg
Riethovensedijk 20
5571 CR Bergeijk
Open: ma t/m vrij 10.00-16.00 uur

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame